Mag ik een poederblusser thuis hebben?

Posted by | juni 01, 2016 | Geen categorie | No Comments
poederblusser-grappig

Jazeker! Er zijn maar weinig blusmiddelen die thuis niet zijn toegestaan. Het is echter de vraag of dat u dat wel wilt! Wat ik daarmee bedoel zal ik uitleggen na de klik.

Als particulier is de keuze qua blusmiddelen erg groot. Dit in tegenstelling tot bedrijven die vaak afhankelijk zijn voor de middelen die het bedrijf verkoopt. Een bouwvakker zal bijvoorbeeld een poederblusser gebruiken, kantoren en bedrijfspanden moeten juist schuimblussers hebben. Ruimtes die voorzien zijn van informatica zoals servers moeten juist een CO2/Koolzuursneeuwblusser gebruiken om de schade zo mininum te houden. Zoals u ziet is er voor bedrijven een verplichting! Voor particulieren geldt er geen specifieke regel. Erg jammer omdat er juist voor deze doelgroep vaak nog een hoop vraagtekens bestaan. Gelukkig zijn er een hoop websites zoals poederblusser.nl, schuimblusser.nl en brandblusserxl.nl die u als particulier een hoop duidelijkheid kunnen geven. Vandaag gaan we in op de vraag die in 75% van de gevallen wordt gesteld: “Mag ik een poederblusser in huis hebben?”

 

Het antwoord is heel simpel: Ja natuurlijk! Een poederblusser heeft hoge blus eigenschappen wat het voor u als particulier erg handig maakt. Toch raden we een poederblusser in huis af. Dit om een aantal redenen. Een poederblusser die wordt ingedrukt om te gebruiken laat een zeer grote poederwolk achter wat u eventjes totaal verwaasd maakt. Zo kan het gevaarlijk zijn als u bijvoorbeeld de trap af moet lopen! Ook heeft de poederblusser nog een vervelend kwaaltje. Het poeder van een poederblusser kan namelijk erg laxerend werken bij inademing. Niet fijn als u de dag daarna heel de dag op de WC zit. Hierboven hebben 2 redenen gegeven waarom we een poederblusser voor thuis afraden. Toch zijn we nog de belangrijkste reden vergeten: Het bluspoeder is namelijk funest voor uw elektronica! Het bluspoeder is een zout dat zich laat inwerken op elektronica. Zo komt het dus voor dat spiksplinternieuwe TV’s, moderne computers/laptops/tablets en alles wat met elektriciteit te maken heeft het gaat begeven. Let hier dus extra goed op! Een veel voorkomende fout die gemaakt wordt is dat mensen die brand hebben gehad het restpoeder gaan opzuigen met hun huis stofzuiger. Een grote fout! Het poeder komt er namelijk niet alleen weer aan de achterkant weer uit, ook zal het poeder gaan zitten vreten aan uw stofzuiger met alle gevolgen van dien. Zo kan het zijn dat de stofzuiger het begeeft.

Maar als ik nu TOCH een poederblusser in huis wilt? Wat zijn dan eventuele tips?
Er is eigenlijk maar 1 tip die poederblusser.nl u kan geven en dat is: Koop een poederblusser alleen wanneer u brand kan verwachten in de garage of tuin(huis). Hier zal de poederblusser het meest effectief werken

Leave a Reply

Your email address will not be published.