Veilig op vakantie met Caravan, Auto en Motor

Posted by | mei 27, 2014 | Geen categorie | No Comments
Poederblusser

We kennen het allemaal wel, de auto die tot aan het dak toe volgepakt is met spullen, en daarna de uren durende rit naar een vakantie bestemming. Wanneer je kinderen hebt, moeten die ook vermaakt worden achterin de auto, omdat ze anders elkaar de kop in gaan slaan. Wanneer je met de motor gaat, heb je dit probleem niet maar zijn er nog wel andere dingen die je mee moet nemen. In de caravan zullen tijdens het rijden ook geen mensen zitten, maar dan zitten ze weer in de auto waarmee je alsnog weer met het probleem zit van de kinderen. Dus zorg voor voldoende afleiding en spelletjes zodat zij niet voor afleiding gaan zorgen waardoor je je concentratie kwijt kunt raken en dus extra snel een foutje kunt maken waardoor je mogelijkerwijs een ongeval kunt veroorzaken.

Wat kan ik doen om het veilig te maken?

Naast dus de nodige materialen om de kinderen te vermaken achterin, kan je het beste beginnen met regelmatig stoppen onderweg, hiermee heb je al een plus gescoord omdat je niet vermoeid achter het stuur komt te zitten en minder kans hebt op kramp. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je verplicht in je auto moet hebben (al dan niet alleen binnen Nederland) en waarvoor je ook beboet kan worden wanneer je deze niet bij je hebt. Naast een gevarendriehoek moet je ook veiligheidshesjes in je auto hebben, deze vallen op wanneer je met pech aan de kant van de weg staat. Het is dus ook zaak om deze voor alle personen die in de auto zitten bij je te hebben. Uiteraard een EHBO doos, hierover hoeft niet zoveel te worden uitgelegd maar het is naast heel handig ook in veel landen nog eens verplicht. Niet in alle EBHO kisten zit een isoleerdeken, maar het is ook handig om deze mee te nemen, deze geeft zowel warmte als verkoeling, de zilverkleurige kant is om warm te blijven de goudkleurige kant voor verkoeling. Er is nog meer, jazeker er is nog meer. Het is ook handig, zelfs wanneer je wel airco in de auto hebt om ervoor te zorgen dat de temperatuur in de auto niet te hoog oploopt, hiervoor kan je de speciaal gemaakt zonneschermen gebruiken, dit scheelt meteen een aantal graden in je auto waardoor iedereen comfortabeler zit.

Toch betrokken bij een ongeval?

Naast dat je dan de eerder genoemde gevarendriehoek moet hebben om achter de auto te plaatsen is het handig om een brandblusser in je auto te hebben liggen, mocht er dan een brandje beginnen kan je deze blussen of dit nu bij je eigen auto is of bij die van de andere betrokkene. Hier komen ook de hesjes goed van pas en in een geval waarbij je niet alleen met de schrik vrijkomt de EBHO doos of zelfs de isoleerdeken. Blijf in elk geval rustig en indien je betrokken bent bij of in een ongeval; bel de benodigde hulpdiensten zodat ze jou of de betrokkenen van dienst kunnen zijn.

Let op!

Binnen Frankrijk is het verplicht om een blaastest in je auto te hebben liggen, ga je dus op vakantie naar Frankrijk of om welke reden dan ook naar Frankrijk? Schaf deze dan aan, zelfs enkel op doorreis is deze verplicht. En een boete oplopen tijdens je vakantie of doorreis? Daar wordt niemand vrolijk van.

 

Meer informatie? Bekijk: Brandblusser XL

Leave a Reply

Your email address will not be published.